Afl. 28: Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA)

Met: Job van Hooff, advocaat & partner bij Stibbe.

In deze aflevering praten wij met Job van Hooff over het voorontwerp Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming van faillissement (WHOA).

Het wetsvoorstel WHOA is bedoeld voor ondernemingen die op zichzelf rendabel zijn, maar door een te zware schuldenlast of te hoge structurele kosten een sanering van schulden en verplichtingen nodig hebben om te voorkomen dat zij in surseance van betaling of faillissement komen. Job verteld glashelder o.a. over: wat de WHOA precies inhoudt, het verloop van de procedure, de positie van de werknemers en de toepassing van pre-pack constructies. Dit en nog veel meer in deze aflevering van AboutLaw.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto: All Bong via Unsplash.