Met: Professor Dr. Frans G. von der Dunk, hoogleraar Space Law aan de universiteit van Nebraska-Lincoln & oprichter van Black Holes BV.

In deze aflevering praat Bob met Professor Dr. Frans G. von der Dunk over een onderwerp waar hij als jurist nog helemaal niets van wist, namelijk recht in de ruimte. Staan wij aan het begin van de “kolonisatie” van de ruimte? Van wie is de maan eigenlijk? Gelden er überhaupt regels in de ruimte? Talloze partijen koesteren grote ambities om de ruimte te verkennen voor o.a. toerisme en grondstoffen. Het is een internationale race waarbij langzaam maar zeker de noodzaak van heldere wetten en spelregels duidelijk wordt. Prof. Von der Donk geeft ons in deze aflevering een mini-lezing over dit boeiende onderwerp.

Professor Frans von der Dunk is een van ’s werelds toonaangevende autoriteiten op het gebied van ruimterecht. Hij heeft het eerste Handbook of Space Law gepubliceerd. Hij is ook de auteur van het boek Advanced Introduction to Space Law . Professor von der Dunk heeft meer dan 200 artikelen over ruimterecht en ruimtebeleid gepubliceerd. Hij is ook redacteur van de gerenommeerde serie Studies in Space Law . Veel van zijn publicaties zijn HIER te lezen.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto: NASA via Unsplash.