Afl. 65: US Supreme Court | Een (politieke) machtsstrijd

Met: mr. dr. Kenneth M. Manusama, universitair docent Vrije Universiteit, volkenrechtjurist & Amerika-deskundige gespecialiseerd in het Amerikaanse constitutionele recht.

In deze aflevering praat Bob met Kenneth Manusama over de werkwijze van het Supreme Court in de VS. Hoe worden de rechters gekozen? Wat is de huidige verdeling in rechters? Wat betekent een Hof met een conservatieve ‘supermeerderheid’ voor de Amerikaanse maatschappij? En hoe is de (politieke) strijd over benoemingen aan het Supreme Court de afgelopen jaren gegaan? Dit en nog veel meer in deze aflevering van AboutLaw.

NOTE: Ten tijde van het opnemen van deze aflevering was de concept-uitspraak van het US Supreme Court over abortusrechten nog niet uitgelekt.

Bestel HIER het eboek van Kenneth Manusama.

Klik HIER voor de website The International Law 1000.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto: Ian Hutchinson via Unsplash.