Met: prof. Jonathan E. Soeharno, hoogleraar Rechtspleging aan de UvA & advocaat (Of Counsel) bij De Brauw.

In deze aflevering praten wij met prof. Jonathan E. Soeharno over logica. In zijn boek Durven denken: inleiding in de logica voor juristen schrijft professor Soeharno dat logica tot het “basisgereedschap van de jurist behoort”. We duiken dieper in dit onderwerp en stellen de volgende vragen:

  • Wat houdt logica in?
  • Welke denkfouten maken juristen vaak?
  • En is er winst te behalen door bewuster met logica om te gaan?

Prof. Jonathan E. Soeharno (filosoof, theoloog en jurist) is hoogleraar Rechtspleging aan de Universiteit van Amsterdam, raadsheer plaatsvervanger en advocaat (Of Counsel) bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij is gespecialiseerd in vraagstukken van ethiek, integriteit, retorica en logica. Zijn boek is inmiddels ook in het Engels verkrijgbaar: Logic for Lawyers (Boom | 2021).


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto: Lidiia Nemyrova via Unsplash.