Met: Prof. dr. Leonard Besselink, hoogleraar Constitutioneel recht aan de UvA.

De toeslagenaffaire heeft niet alleen gevolgen voor politici, maar ook voor de rechtspraak. Heeft de hoogste bestuursrechter in deze kwestie de wil van de wetgever gevolgd? Had de rechter de burger beter moeten beschermen tegen het bestuursorgaan? Waar ging het fout? In deze aflevering praten wij hierover met prof. dr. Leonard Besselink, hoogleraar Constitutioneel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Prof. Besselink heeft een kritische mening over de kwaliteit van de rechtsbescherming door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.


Prof. Besselink heeft onlangs een artikel geschreven in het NJB (2021/201, afl. 3) over dit onderwerp. Lees hier het hele artikel.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.

Foto van de aflevering: Marisa Howenstine via Unsplash

Foto van prof. Besselink: Jeroen Oerlemans