Met: Ivonne Leenhouwers, strafrechtadvocaat bij Jebbink Soeteman Advocaten.

Binnen de huidige zedenwetgeving is een verkrachting of aanranding soms moeilijk te bewijzen. Minister Grapperhaus wil hier verandering in brengen met zijn aangescherpte zedenwet. In deze aflevering praat Bob met Ivonne Leenhouwers over zijn wetsvoorstel (in de media vaak de ‘sekswet’ genoemd). Yvonne is strafrechtadvocaat en partner bij Jebbink Soeteman Advocaten. Zij is een van Nederlands voornaamste specialisten in zedenzaken.

In deze aflevering beantwoordt Ivonne de volgende vraagstukken die het wetsvoorstel opwerpt: moet je formeel toestemming vragen als je met iemand gaat vrijen? Biedt de wet voldoende bescherming tegen onterechte beschuldigingen? En druist het wetsvoorstel in tegen het fundament van de rechtsstaat dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen?

Dit en meer in deze aflevering van Aboutlaw.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


📷 Foto van Ivonne Leenhouwers:  David Jagersma

📷 Foto van deze aflevering: Kristina Tripkovic via Unsplash