Afl. 56: Het paginaplafond voor processtukken in hoger beroep

Met: Stefan van de Sande en Nadine Groeneveld, advocaten bij AKD.

In deze aflevering praat Bob met Stefan van de Sande en Nadine Groeneveld. Beiden zijn advocaat bij de Hoge Raad en werkzaam bij AKD. Met Stefan en Nadine praat hij over de limieten die per 1 april 2021 gelden voor de omvang van processtukken in hoger beroep. Deze limieten hebben op veel weerstand gestuit in de advocatuur. Een groep van 20 advocaten is onlangs zelfs een kort geding gestart om het pagina plafond onderuit te halen. Stefan en Nadine bespreken in deze aflevering hoe de advocatuur in praktische zin om moet gaan met het paginaplafond. En hoe de advocaat er voor kan zorgen dat hij/zij geen concessies hoeft te doen op juridisch-inhoudelijk vlak.

Wil je na het horen van deze podcast nog meer weten over dit onderwerp?
Lees dan ook het artikel van Stefan en Nadine in het Tijdschrift voor de Procespraktijk.

Link naar het bericht van de Raad voor de Rechtspraak tref je HIER aan.

De door Nadine genoemde Opinie in het Advocatenblad (02-02-2021): Limiet aan lengte processtukken: 1 april grap?

Lees ook: het artikel in het Advocatenblad (30-03-2021) waarin raadsheren Toorman, Arnoldus-Smit, Glazener en De Vries stellen dat lange stukken veroorzaken onnodig tijdverlies.

En: Kamervragen over maximumlengte processtukken; kort geding dient op 26 mei | Advocatie.nl, 12-04-2021


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.

Foto: Steve Johnson via Unsplash.