Met: Sebastiaan Bennink, advocaat & partner bij BenninkAmar.

In deze aflevering praten wij met Sebastiaan Bennink over handelssancties en exportcontrole: de laatste jaren een ‘hot topic’ en steeds hoger op de politieke agenda.

Bedrijven en financiële instellingen die actief zijn in sanctielanden worden steeds vaker geconfronteerd met de consequenties van het sanctiebeleid van de EU, de VN en de VS. Met name banken hechten sterk aan Amerikaans sanctierecht, zelfs indien dat sanctierecht niet van toepassing is.

Wat voor soort bedrijven & diensten/goederen worden geraakt door exportcontroles en sancties? Wat zijn de gevolgen als een bedrijf zich niet houdt aan financiële- of handelssancties en exportbeperkingen? In hoeverre moeten Nederlandse bedrijven ook bewust zijn van sancties en exportcontrole in de VS? En tot slot, wat is de EU-blokkeringsverordening? Hebben Europese bedrijven hier iets aan?

Luister ook naar de gouden tip van Sebastiaan aan bedrijven over hoe ze het beste met handelssancties en exportcontroles om kunnen gaan! Dit en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van AboutLaw.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto: Andy Li via Unsplash.