Met: Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen en docent bij Radboud University.

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Lucienne van der Geld over de digitale erfenis. Waaruit bestaat je digitale nalatenschap? Wat gebeurt er met je social media accounts bij overlijden? Wie krijgt toegang tot je digitale accounts na overlijden? Bieden bedrijven die diensten aanbieden (bijvoorbeeld Facebook & Google) al zelf oplossingen hoe om te gaan met toegang tot accounts na overlijden? Bestaat er in Nederland specifieke wetgeving voor digitale nalatenschappen? En hoe gaan rechters om met geschillen over digitale erfenissen? Dit en nog veel meer in deze aflevering van AboutLaw.

Lucienne van der Geld is auteur van het boek Wie erft de naaktkat?Wij mogen één exemplaar van dit boek aan onze luisteraars weggeven! Wil je weten hoe? Volg de LinkedIn Pagina van AboutLaw en doe mee aan de win-actie (van 29 januari t/m 5 februari 2020).


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.


Foto van deze aflevering door TheDigitalWay op Pixabay.