Afl. 08: Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door drones

Met: Noortje Lavrijssen, werkzaam bij Advocaten Familie- & Erfrecht & docent bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

Niet lang geleden stortte een drone neer in Groningen. Een kleuter raakte daarbij gewond en moest met spoed gebracht worden naar het ziekenhuis. Het aantal voorvallen met recreatieve drones dat wordt gemeld bij de Inspectie Leefomgeving en Transport neemt fors toe. Hoe leuk drones ook zijn, kleven aan drones ook risico’s.

Hoe groot is dit probleem? Hoe vaak komen ongevallen met drones voor? En wat voor type schade wordt aangericht door ongelukken? En wat is het wettelijk kader voor drones? Wat voor beperkingen leggen deze wetten op aan het gebruik van drones? In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Noortje Lavrijssen over schade die veroorzaakt wordt door neerstortende drones. 

Noortje heeft ook een artikel hierover geschreven in het tijdschrift Computerrecht 2018/3, afl. 1. met als titel: Civielrechtelijke aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door recreative drones in Nederland.


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren.