Met: Ashwin van Rooijen, advocaat/partner bij Clifford Chance in Brussel.

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Ashwin van Rooijen over de beslissing van de Europese Commissie met betrekking tot de Siemens/Alstom fusie. De Europese Commissie heeft de fusie van de treinafdelingen van het Franse Alstom en Duitse Siemens verboden. De Commissie vreest een te dominante marktpositie op de Europese treinenmarkt. De samenvoeging zou nadelig zijn voor consumenten. Heeft de Europese Commissie de fusie terecht tegengehouden? Het besluit van de Europese Commissie heel veel politieke discussies over de concentratieregels aangewakkerd. Zo riepen Franse en Duitse politici op tot aanpassing van de mededingingsregels. Zal deze beslissing leiden tot een aanpassing van de regels? Dit en nog veel meer vragen in deze aflevering van AboutLaw.

Relevante link: Verordening (EG) nr. 139/2004 van de Raad van 20 januari 2004 betreffende de controle op concentraties van ondernemingen (de “EG-concentratieverordening”).


Disclaimer: AboutLaw en sprekers doen altijd hun uiterste best om een zo volledig, actueel en juist mogelijk beeld te geven van het recht. Toch kan het voorkomen dat de informatie op de website en in de podcast niet volledig of correct (meer) is. AboutLaw podcast is bedoeld voor juristen en het is aan hen om zelf de volledigheid, actualiteit en juistheid van de aangeboden informatie te verifiëren. 


Foto: Dan Paul via Unsplash.